Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #6056
    JacobJacob
    Participant

    Has anyone on the forum ever used this option? I am just curious if this is set up to work with EE and what people’s experience with this option has been.

    Thanks!
    Jacob

    #6057
    Tom MathisTom Mathis
    Moderator

    Hi Jacob,

    We haven’t used ISBEDSTR = 3 for anything yet, but the options should work. If you have EE that will help get the sedrough.inp file set up correctly.

    If you have any troubles or encounter a bug with this option, please let us know.

    Thank you,

    Tom

    #6238
    JacobJacob
    Participant

    Hi Tom,

    We are using a very old version (EE 7.1) but have had trouble with this option. We have a model that sometimes runs and sometimes crashes immediately with either “bad roughness in sedrough.inp” or “floating invalid.” There is no obvious rhyme or reason for when the model runs successfully and when it crashes. With another ISBEDSTR option, the model always runs.

    I’m not sure if this would still be true with the most updated versions of EFDC+.

    Might be worth looking into, though.

    Best, Jacob

    #6240
    Tom MathisTom Mathis
    Moderator

    Hi Jacob,

    Try out EFDC+ 8.5. You can get it for free now from our Github site: https://github.com/dsi-llc/EFDCPlus

    Tom

    #6249
    JacobJacob
    Participant

    Hi Tom,

    With EFDC+ 8.5 (awesome!), the model does not seem to work with ISBEDSTR=3. With the Debug executable, I get the following error:

    forrtl: severe (408): fort: (10): Subscript #1 of the array ZBRSED has value 2 which is greater than the upper bound of 1

    Image PC Routine Line Source
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF7720637C1 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF76FF3EDFC input 2819 input.f90
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF771CB7B77 MAIN__ 300 aaefdc.f90
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF772148492 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF7721490F4 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF772149007 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF772148ECE Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF772149109 Unknown Unknown Unknown
    KERNEL32.DLL 00007FFCBFB57974 Unknown Unknown Unknown
    ntdll.dll 00007FFCC256A271 Unknown Unknown Unknown

    Its of course possible I have the sedrough.inp file set up incorrectly, but I don’t think so! Would you be able to try this option with one of your models and see if it works? I’d love to know if this is a bug or just an issue on my end! Thanks, Jacob

    #6250
    JacobJacob
    Participant

    If it helps, I get the following error with the release version:

    forrtl: severe (157): Program Exception – access violation
    Image PC Routine Line Source
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E43B38B2 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E438F5D2 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E436D181 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E436BCF9 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E3DC998C input 3767 input.f90
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E42AAE54 MAIN__ 300 aaefdc.f90
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E43F1C42 Unknown Unknown Unknown
    EFDCPlus_085_OMP_ 00007FF6E43F20C9 Unknown Unknown Unknown
    KERNEL32.DLL 00007FFCBFB57974 Unknown Unknown Unknown
    ntdll.dll 00007FFCC256A271 Unknown Unknown Unknown
    OMP: Error #178: Function GetExitCodeThread() failed:
    OMP: System error #6: The handle is invalid.

    #6253
    Tom MathisTom Mathis
    Moderator

    Hi Jacob,

    Thanks for that information. Would you be able to attach a zip file with your model input files to your next message?

    We will take a look at these errors.

    Tom

    #6254
    JacobJacob
    Participant

    Hi Tom- I’ve been working with a couple models, including a dummy sediment model I made starting with the Ohio River example. I’ve attached that one, which runs with ISBEDSTR =/= 3 and when ISBEDSTR=3 it gets the same error as above with the debug executable. Interestingly, it gets a different error with the release exe and in a different part of the code. Best, Jacob

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #6499
    JacobJacob
    Participant

    Hi Tom, just thought I’d bump this up to see if you’ve had a chance to take a look and see if I’m crazy or if this is indeed a bug!

    Best, Jacob

    #6574
    EEMS TeamEEMS Team
    Keymaster

    We have run your model with the newly release EEMS10.1 and it runs ok. We are not making bug fixes to EE8.5 so please upgrade to that and let us know if you still have issues.

    #6585
    JacobJacob
    Participant

    Understood, thanks for testing! Jacob

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.